Вие сте тук

Предстоящо

"Немият вик на насилието"

сряда, 19 Ноември, 2014 - 15:01

Илияна Йотова, евродепутат от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, зам.-председател на Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и член на Комисията по правата на жените и равенство между половете, организира конференция "Немият вик на насилието", посветена на международния ден за борба с насилието срещу жените.

Конференцията ще се състои на 21 ноември 2014 г. в град Ямбол, Хотел "Диана Палас", ул. "Иван Вазов" 2.

Конференция „Предстоящи предизвикателства пред българската икономика, произтичащи от членството в Европейския съюз“

понеделник, 17 Ноември, 2014 - 13:39

Експерти на Европейската комисия ще представят гледната точка на Брюксел по два от ключовите приоритети пред икономическата политика на България – участието в Европейския банков съюз и Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции на конференцията „Предстоящи предизвикателства пред българската икономика, произтичащи от членството на страната в Европейския съюз“. Тя ще се проведе на 18 ноември 2014 г. в Кемпински хотел Зографски от 09.00 часа.

Част от въпросите, на които форумът ще се опита да даде отговор, са:

Конкурс "INNOFAIR"

четвъртък, 6 Ноември, 2014 - 10:54

За седма поредна година Клуб Млади Таланти организира Панаир на науката и иновациите. Целта на Панаира е да популяризира идеите, откритията и изобретенията на бъдещите изследователи на България с интерес към науката, технологиите и иновациите. Инициативата стимулира у младите хора умения за научна комуникация, работа в екип и способност за правилно събиране и анализ на експериментални данни. Събитието предоставя възможност на обществото и индустрията да се запознае с младите учени в България, насърчавайки тяхното професионално развитие и мотивация.

"Къде са европейските теми?"

четвъртък, 26 Юни, 2014 - 10:30

Информационното бюро на Европейския парламент в България и Фондация „Медийна демокрация” организират пресконференция, на която ще представят анализ на медийното отразяване на дейността на ЕП през първата половина на 2014 г. Събитието ще се състои на 26 юни 2014 г., четвъртък, от 10:30 часа в конферентната зала на Дома на Европа в София (ул. „Г. С. Раковски“ 124).

„Евроизбори 2014 – заключения от граждански мониторинг върху кампанията и изборния ден“

четвъртък, 19 Юни, 2014 - 11:28

На 20 юни от 11 часа в БТА, Институтът за развитие на публичната среда ще даде пресконференция на тема „Евроизбори 2014 – заключения от граждански мониторинг върху кампанията и изборния ден“

-        Избори и социални медии – тенденции в кампанията

-         Избори и традиционни медии – стана ли различимо платеното съдържание

-         Преференцията – „голямото малко“ – променя ли се играта

-         Видове изборни нарушения

-         Има ли необходимост от промени в Изборния кодекс

„Пикник на свободата. София:ПОЕТИКИ“

понеделник, 9 Юни, 2014 - 12:02

На 14 юни 2014 г. от 17.00 часа до 22.00 часа на Лятната сцена на Борисовата градина, под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се открие международния „Пикник на Свободата“. Съобщението е на Полския институт в София.

Тази година Германия, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и България отбелязват 25 години от падането на комунизма. По този повод дипломатическите им представителства и техните културни институти в България съвместно със Сдружение „София Поетики“ и Столична община ви канят в съботната вечер на първия по рода си „Пикник на Свободата“.

Честване на европейското териториално сътрудничество: четири граници, четири проблема, четири решения

петък, 16 Май, 2014 - 13:42

Специфичните предизвикателства, пред които са изправени една трета от гражданите на ЕС, живеещи и работещи в гранични райони, ще бъдат изтъкнати по време на проява, чиято цел е да покаже как регионалната политика на ЕС помага на хората по места да намерят решения на проблеми чрез европейското териториално сътрудничество.

Европейската служба за подбор на персонал търси администратори в областта на одита

четвъртък, 20 Март, 2014 - 11:40

В Официалния вестник на ЕС от 20 март е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира следния конкурс на общо основание:

Покана за предложения към европейска мрежа на Cedefop за професионално образование и обучение

понеделник, 17 Март, 2014 - 13:47

В Официалния вестник на ЕС е публикуванa открита покана за представяне на предложения – GP/RPA/ReferNet-FPA/002/14 ReferNet – Европейска мрежа на Cedefop за професионално образование и обучение (ПОО).

Европейската служба за подбор на персонал обявява конкурс за администратори

четвъртък, 13 Март, 2014 - 16:51

В Официалния вестник на ЕС от 13 март е публикувано обявление, че Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) организира следния конкурс на общо основание:

  • EPSO/AD/276/14 – администратори (AD 5).

Този конкурс има за цел съставянето на списък на издържалите конкурса, от който да се набират служители за попълване на свободни работни места за длъжностни лица в институциите на Европейския съюз.

Subscribe to Предстоящо