Вие сте тук

"Къде са европейските теми?"

Дата на публикуване: 
четвъртък, 26 Юни, 2014 - 10:30

Информационното бюро на Европейския парламент в България и Фондация „Медийна демокрация” организират пресконференция, на която ще представят анализ на медийното отразяване на дейността на ЕП през първата половина на 2014 г. Събитието ще се състои на 26 юни 2014 г., четвъртък, от 10:30 часа в конферентната зала на Дома на Европа в София (ул. „Г. С. Раковски“ 124).

Информационното бюро на ЕП и Фондация „Медийна демокрация” продължават съвместния медиен мониторинг, посветен на присъствието на Европейския парламент в българските медии. Събрани са нови данни за отразяването на дейността на ЕП в българската преса и в електронните издания. Експерти от Фондация „Медийна демокрация“ ще анализират тенденциите за периода 1 януари – 15 юни 2014 г., като ще обърнат специално внимание на някои тенденции през периода, предшестващ европейските избори на 25 май.

Тематични акценти:

  • Между два мандата: кои са най-важните теми преди, по време и непосредствено след избора на нови членове на ЕП?
  • Европейските политически семейства: кои партии привличат най-силен медиен интерес?
  • Кандидатите за председател на Европейската комисия: кой печели и кой губи медийно внимание?
  • Дебатът за бъдещето на Европа: кои са основните акценти и важните пропуски в дневния ред на българските медии?

Теодор Стойчев, и. д. ръководител на Информационното бюро на ЕП, доц. Орлин Спасов, изпълнителен директор на Фондация „Медийна демокрация“ и Николета Даскалова, експерт от Фондация „Медийна демокрация“, ще представят резултати от мониторинга и анализ.