Вие сте тук

Твоят глас в Европейския съюз

Скъпи читатели на Портал ЕВРОПА!

През лятото на 2009 г. избрахме седемнайсетте: новите български членове на Европейския парламент, които за първи път ще имат пълен петгодишен мандат.

Това е нашият специализиран сайт http://17.europe.bg - тук ще можете да четете системна, многоаспектна и детайлна информация, свързана с дейността на българските евродепутати. Ще анализираме как се вписва тя в контекста на приоритетите на Европейския парламент и предизвикателствата, пред които се изправят Европейският съюз, държавите-членки и България.

В 17.europe.bg запазваме нашето мото "Твоят глас в Европейския съюз", което се роди по време на гражданската кампания за участие в изборите за Европейски парламент през 2009 г. Портал ЕВРОПА и Центърът за модернизиране на политики я проведоха в рамките на едноименния проект, финансиран със средства от държавния бюджет.

Да, нашето право на глас вече е упражнено, но гласът на гражданите тепърва ще бъде чуван от избраниците ни в Страсбург и Брюксел. Портал ЕВРОПА остава ваш посредник в диалога с избраните в ЕП за всичко, което имате да им кажете…

Продължавайте да ни изпращате коментари и въпроси чрез редакционната електронна поща. Планираме множество онлайн-дискусии, както и партньорства в разнообразни инициативи на евродепутатите, допринасящи за прозрачност, отчетност и добро управление.

Припомняме, че през 2007-ма заедно избрахме първите български евродепутати и тогава Портал ЕВРОПА ви предложи „Осемнайсетте - кои да са?": първото онлайн-гласуване с информиран избор в българското виртуално пространство. Продължихме с добилата популярност рубрика „Осемнайсетте”. След това създадохме и солидна база данни, свързани с Избори'2009, която се превърна в „Седемнайсетте”. Живот и здраве скоро „17.europe.bg” ще се казва „18.europe.bg” – когато изпратим в ЕП и осемнайсетия български представител, след влизането в сила на Лисабонския договор.

Портал ЕВРОПА

Сайт на инициативата: http://17.europe.bg/