Вие сте тук

Шенген

Премиерът Борисов и председателят на ПЕС Станишев се обединиха в името на приемането на България в Шенген

четвъртък, 12 Февруари, 2015 - 14:34

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на ПЕС Сергей Станишев се обединиха в името на приемането на България в Шенген, съобщи пресцентърът на Министерски съвет. Борисов и Станишев разговаряха тази сутрин в Постоянното представителство на България в Брюксел, за да координират общи действия за незабавно поставяне пред европейските лидери на въпроса за приемането на страната ни в Шенген.

Кунева: Пълноправното членство в Шенген се надявам да е приоритет в Латвийското председателство през следващите месеци

вторник, 3 Февруари, 2015 - 15:23

Всекидневно България доказва своята политическа ангажираност към ЕС и допринася за общата сигурност. Нашият принос ще нарасне още повече, когато можем да ползваме целия наличен инструментариум на шенгенското законодателство, който в момента ние не ползваме. Пълноправното членство в Шенген се надявам да е приоритет в следващите месеци и на латвийското председателство.

Отпадат шенгенските визи за Молдова

понеделник, 28 Април, 2014 - 09:46

Граждани на Молдова ще могат да влизат на територията на страните от Шенгенската зона без визи от понеделник, 28 април. Това съобщиха от пресслужбата на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, предаде БТВ.

Изключително съм радостна, че безвизовото влизане в ЕС за краткосрочно пребиваване в Шенгенската зона стана реалност за гражданите на Молдова с биометрични паспорти, заяви Малмстрьом. По думите й това съдейства за развитието на деловите, социалните и културните връзки между Молдова и Брюксел.

Subscribe to Шенген