Вие сте тук

Българското правителство и ЕК със съвместно заседание в Брюксел

Дата на публикуване: 
сряда, 8 Ноември, 2017 - 19:38

В момента на обсъждане на вот на недоверие от страна на опозицията, правителството е в Брюксел, съобщи БНТ. Там се проведе съвместно заседание на българското правителство и европейската комисия. Премиерът Бойко Борисов увери, че България е готова да застане начело на Съвета на Европейския съюз. Българските министри представиха приоритетите на страната ни по време на председателството, последва пресконференция на Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер.

Видимо доволен след съвместното заседание, Юнкер се обърна към журналистите на български и нарече Бойко Борисов "стар и добър приятел". Той похвали страната ни за добрите финансови показатели и каза, че мястото ѝ е в Шенген и еврозоната.

Жан Клод Юнкер - председател на Европейската комисия: На мен много ми харесва мотото на българското председателство - "Съединението прави силата" и това трябва да бъде доказано. През шестте месеца на председателството България ще бъде столица на Европа и това уникален шанс за тази невероятна страна, за тази велика нация да покаже, да докаже, да демонстрира, че българите знаят кое какво е когато стана въпрос за Европа и това е част от ДНК-то на България".

Повече информация може да видите на страницата на БНТ тук.