Вие сте тук

ЦИК обяви имената на депутатите в 44-то Народно събрание

Дата на публикуване: 
понеделник, 3 Април, 2017 - 10:36

Централната избирателна комисия съобщи окончателния списък с имената на депутатите в 44-то Народно събрание.

Списъкът е окончателен, след като депутатите, избрани в два многомандатни района, обявиха в кой остават народни представители, предаде БНР.

Лидерът Бойко Борисов ще е депутат от район Пловдив, така на негово място от София влиза бившият министър на вътрешните работи  Румяна Бъчварова. 

Председателят на предишното Народно събрание Цецка Цачева остава извън парламента. Тя би станала депутат ако водачът на плевенската листа Ивайло Московски стане министър в бъдещият  кабинет.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избира Кърджали, а Делян Пеевски  ще е народен представител от Благоевград.

Хасан Азис остава кмет на Кърджали.

Веселин Марешки, лидер на партия „ВОЛЯ“,  избра да влезе в парламента не от родната си Варна, където бе най-високият изборен резултат на формацията, а от 25-ти район София, там  се състоя така наречената лидерска битка.

От същият район ще влезе в парламента и един от лидерите на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов като така пренебрегна листата на Бургас.

Единственият депутат от БСП, който избра една от двете листи е Стефан Данаилов, той предпочете 24-ти район София пред Варна.

Решението на ЦИК ще се публикува в Държавен вестник  и новоизбраното Народно събрание трябва да бъде свикано от президента Румен Радев.