Вие сте тук

Златева направи работно посещение на Летище София и ДП РВД във връзка с подготовката на Председателството на Съвета на ЕС

Дата на публикуване: 
петък, 24 Март, 2017 - 15:54

В рамките на дейностите по подготовката на Председателството на Съвета на Европа, вицепремиерът Деница Златева посети Летище София, Държавно предприятие „Ръководството на въздушното движение“ и инспектира строителството на моста, който ще свърже бул. „Брюксел“ с Терминал 2 на летището.

Деница Златева проведе работна среща с ръководството на ДП РВД, на която беше обсъдена готовността на страната ни да посрещне интензивния въздушен трафик по време на Председателството през първите шест месеца на 2018 г. Генералният директор на ДП РВД Георги Пеев съобщи какви са предприетите мерки за сигурност и безопасност при контрола на въздушния трафик. На срещата стана ясно, че България е адекватно подготвена и има необходимия капацитет да изпълни тази своя част от ангажиментите, свързани с Председателството. Измежду темите на разговора бяха и квалификацията и процесът на обучение на служителите на Ръководството.

Служебният заместник министър-председател Деница Златева посети Терминал 1 и Правителствения терминал на Летище София, които ще посрещат чуждестранните делегации и високопоставените гости по време на Българското председателство. На среща с ръководството на Летище София бяха обсъдени предстоящи козметични ремонтни дейности и подобрения в специализираните части на софийските терминали. Златева беше информирана за предприетите текущи мерки, които ще гарантират сигурността и престоя на гостите, свързани с достъпа, стриктните проверки и капацитета на летището по време на срещите на най-високо равнище в страната ни през 2018 г.

Вицепремиерът Златева инспектира и ремонтните дейности на трасето, което ще свърже Терминал 2 на летище София и бул. Брюксел и ще бъде функционално до началото на Председателството, за да облекчи натоварването на трафика в района на летището. Деница Златева получи уверение, че изграждането на транспортното съоръжение ще бъде завършено в по-кратък срок от заложения.