Вие сте тук

ЕНП: Путин също е отговорен за убийствата в Алепо

Дата на публикуване: 
сряда, 5 Октомври, 2016 - 14:20
Тема: 

“Не само Башар Асад е масов убиец на своя собствен народ и е отговорен за смъртта на милиони цивилни граждани, руският президент Путин е негов съюзник”, каза председателят на Групата на ЕНП Манфред Вебер в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на ЕНП. По време на дебат за подготовката на срещата на върха на ЕС на 20 и 21 октомври Вебер говори за опустошителната човешка трагедия в Сирия, на която сме свидетели.

“За нас е ясно: Владимир Путин не може да бъде партньор. Например, не виждам развитие на Северен поток 2, докато Путин обстрелва цивилни” Манфред Вебер

Манфред Вебер остро критикува десните популисти и по-специално Марин Льо Пен, за това, че поддържат Русия и президента Путин:

“Разбирам, че не можете да хапете ръката, която ви храни, но как можете да се наречете патриот, когато сте оръженосец на г-н Путин?”.

По отношение на Брекзит той коментира: “Рядко сме виждали правителство, което да комбинира толкова много арогантност от страна на някои министри с такава липса на план”. Той остро критикува британското правителство за желанието му да блокира какъвто и да е опит от Европа да си сътрудничи по-отблизо, например в областта на безопасността и отбраната. “На 20 и 21 октомври Тереза Мей ще бъде на Европейския съвет за първи път. Сега имаме нужда от яснота. Четирите фундаментални свободи не подлежат на обсъждане”, подчерта Вебер.