Вие сте тук

Ангела Меркел отново заяви, че Германия ще се справи

Дата на публикуване: 
четвъртък, 28 Юли, 2016 - 18:14
Тема: 

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли призивите за намаляване приема на мигранти в Германия и подчерта, че макар и шокиращи, нападенията от последните седмици целят да подкопаят готовността на Германия да приема бежанци, а правителството в Берлин е категорично против, съобщава БНР.

Меркел прекъсна отпуската си и даде по-рано от планираното традиционната си годишна пресконференция.

Ангела Меркел, заяви, цитирана от БНТ: "Фактът, че двамата нападатели във Вюрцбург и Ансбах са дошли при нас като бежанци, е подигравка със страната, която ги е приела и искам да отбележа - няма значение дали са дошли с голямата вълна преди или след 4 септември миналата година - това е подигравка с протегнатата ни ръка, с доброволците, които се грижат за бежанци, подигравка с многото други бежанци, които търсят убежище от войната и насилието, които търсят спокойствие в един чужд свят, след като са изгубили всичко.

Терористите искат да подкопаят нашата солидарност и единство, да разрушат начина ни на живот, нашата отвореност и готовност да приемаме хора в нужда.Искат да сеят омраза и страх между културите и религиите. Ние решително се изправяме срещу това."