Вие сте тук

Европейска комисия

Гюнтер Йотингер ще се яви на изслушване пред евродепутати

понеделник, 9 Януари, 2017 - 08:13

Еврокомисарят, който пое ресорите на Кристалина Георгиева, ще бъде подложен на изслушване пред евродепутати в Брюксел.

Европейският парламент одобри сър Джулиан Кинг за еврокомисар по сигурността

четвъртък, 15 Септември, 2016 - 13:28

Европейският парламент одобри сър Джулиан Кинг за комисар по сигурността.

В качеството си на комисар за съюза за сигурност, Джулиан Кинг ще подпомага изпълнението на Европейската програма за сигурност и допринася за постигането на ефективен и оперативен съюз за сигурност. Той ще работи под напътствията на първия заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс и в допълнение на работата на комисар Димитрис Аврамопулос, който отговаря за миграция, вътрешни работи и гражданство.

Две важни пресконференции днес в ЕК

сряда, 14 Септември, 2016 - 14:16

Европейската комисия ще даде днес от Страсбург две важи пресконференции, съобщи пресцентърът на Представителството на ЕК в България.

Швейцарското издание Нойе Цюрихе Цайтунг: Кристалина Геогриева строи мостове между Източна и Западна Европа

понеделник, 20 Юни, 2016 - 13:47

Комисарят с най-висок ранг от Източна Европа съдейства за по-доброто разбиране между старите и новите страни членки на съюза по отношение на бежанската криза, съобщава пресслужбата на ЕК.

Гюнтер Йотингер: ЕК е обект на шпионски атаки

петък, 8 Май, 2015 - 11:32
Шпиони редовно вземат на прицел Европейската комисия, заяви еврокомисарят по дигиталната икономика и информационното общество Гюнтер Йотингер, като намекна, че Русия е подслушвала миналогодишните преговори за газовите доставки за Украйна, съобщи Ройтерс, цитиран от БНР. 
 
Според него руската страна си давала нечестно преимущество, а компанията "Газпром" е знаела всичко в хода на преговорите.
 

Юнкер представя инвестиционния си план

сряда, 26 Ноември, 2014 - 09:47

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще представи днес пред Европейския парламент идеята си за инвестиционен план на стойност над 300 милиарда евро, съобщава БНР. Целта е той да даде тласък за растежа на европейската икономика и разкриването на нови работни места. 

ЕП одобри Комисията Юнкер

сряда, 22 Октомври, 2014 - 13:29

Европейският парламент одобри Комисията Юнкер. Общо гласуваха 699 депутати, с 423 гласа за, 209против, 67 въздържали се.

Предстои председателят на ЕП Мартин Шулц да изпрати писмо на Европейския съвет, който официално да одобри резултата от гласуването. Европейският съвет се среща в четвъртък и петък в Брюксел и бързо ще потвърди решението.

След това Комисията Юнкер трябва да положи клетва пред Европейския съд, с което ще встъпи официално в длъжност.

 

Малмстрьом е кандидатурата на Швеция за еврокомисар

четвъртък, 31 Юли, 2014 - 14:42

Шведският министър-председател Фредерик Райнфелд потвърди днес, че кандидатурата на Швеция за европейски комисар ще бъде Сесилия Малмстрьом, която в момента отговаря за вътрешните работи, съобщи Еурактив.

„Удоволствие е да мога да номинирам Сесилия”, заяви Райнфелд.

Малстрьом потвърди в социалните мрежи номинацията си за втори петгодишен мандат в ЕК.

Станишев не се ангажира с подкрепа за Кристалина Георгиева

сряда, 16 Юли, 2014 - 16:14

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев заяви, че не очаква по време на днешното заседание на Европейския съвет България да излезе със своя номинация за еврокомисар, съобщи кореспондентът на БНР в Брюксел - Диана Чепишева.

Юнкер бе избран за председател на ЕК

вторник, 15 Юли, 2014 - 13:19

Жан-Клод Юнкер бе избран от европейския парламент да оглави следващата Европейска комисия.

С подкрепата на трите най-големи групи в Парламента – ЕНП, социалистите и либералите,Юнкер получи  гласа 422 „за”,  250 „против” и 47 „въздържал се” десет гласа бяха дисквалифицирани. Общо гласуваха 729 депутати

По-малките групи и голяма част от независимите депутати се обявиха против кандидатурата на Юнкер в дебатите преди гласуването.

Subscribe to Европейска комисия