Вие сте тук

СОС отпусна 400 000 лева за спортните клубове в столицата

Дата на публикуване: 
понеделник, 23 Май, 2016 - 11:54

400 000 лева отпусна на днешната си сесия Столичният общински съвет на спортните клубове в София.Средствата са по новата програма, с която кметството прави още една нова стъпка към своя ангажимент за подпомагане развитието на спорта на територията на града. Две трети от тази сума са предназначени за колективните спортове, останалите - за индивидуалните.

Повечето от клубовете са декларирали, че тези средства ще бъдат използвани приоритетно за развитие на детско-юношеските школи. Одобрени и с изрядни документи са 16 клуба, развиващи колективни спортове, както и 11, занимаващи се с индивидуални спортове.

Програмата за финансиране на клубовете отговаря на стремежа на Столична община да разширява дейността си в областта на спорта с подобни инициативи. Отпускането на тези средства е в синхрон с проекта "София - Европейска столица на спорта 2018" и вярваме, че те ще окажат ползотворно влияние в развитието на столичните клубове, заяви Анатоли Илиев, общински съветник и организационен секретар на София 2018.

Добре е, че Столична община откликна на нуждите на клубовете и бе направена първата стъпка в това отношение. Искам специално да благодаря на кмета Йорданка Фандъкова за разбирането на нашите проблеми и за бързата й реакция по стартирането на финансирането. И тези средства няма да са ни достатъчни, но важно е желанието и това да се тръгне отнякъде, заяви волейболният национал Владимир Николов, който наскоро отвори голяма детска школа и бе сред инициаторите на новия проект.

Проект "Столица Европа" се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община Програма Европа, 2016 г. от Фондация „Център за модернизиране на политики”

Цялата отговорност за съдържанието на тази страница се носи от Фондация „Център за модернизиране на политики” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че отразява официалното становище на Столична община.