Вие сте тук

Членството в ЕС и НАТО на Черна гора и Босна и Херцеговина означават стабилност на Балканите

Дата на публикуване: 
сряда, 15 Февруари, 2017 - 10:44

Членството в Европейския съюз и НАТО означават мир и стабилност, а на Западните Балкани в момента им трябва именно мир и стабилност, констатираха днес черногорският премиер Душко Маркович и босненският му колега Денис Звиздич на среща в Подгорица, съобщава БТА.

Двамата премиери се съгласиха, че Черна гора и Босна и Херцеговина имат добри двустранни отношения и че трябва да работят за подобряване на инфраструктурата, особено пътната, между двете страни.

Маркович изтъкна, че посещението на Звиздич е възможност не само да се потвърдят добрите отношения, но и да се засили бъдещото сътрудничество и взаимно разбирателство.

Звиздич каза, че най-важната външнополитическа цел на Босна и Херцеговина е

членството в ЕС и очаква Черна гора, която е стигнала доста по-далеч в европейската интеграция, да сподели с нея своя опит в този процес. Той отбеляза, че в Босна и Херцеговина няма консенсус за членството в НАТО, но според него то означава мир и стабилност.

Звиздич е на официално посещение в Черна гора. Освен с Маркович той се срещна и с председателя на парламента Иван Брайович и с президента Филип Вуянович.