Вие сте тук

Стартира конкурс за най-предприемчиво училище в България

Дата на публикуване: 
понеделник, 6 Юни, 2016 - 16:32
Тема: 

Българският евродепутат Ева Паунова, Джуниър Ачийвмънт и Образование България 2030 стартират конкурс за най-предприемчиво училище в страната. Състезанието бе обявено по време на финала на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, състоял се в София Тех Парк. На форума близо 500 младежи представиха дейността на 30 ученически мини компании и близо 25 студентски стартъпа. Събитието се проведе под патронажа на Президента Росен Плевнелиев.

„Образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса, за да спрем да произвеждаме кадри, които трудно се реализират на пазара на труда, особено по специалността си. Предприемаческите и практичните умения трябва да бъдат силно застъпени я учебните планове и програми. Заедно с Джуниър Ачийвмънт продължаваме да работим за развиването именно на тези качества у младите“, коментира Ева Паунова.

Българският евродепутат, която е посланик на европейската инициатива „Предприемаческо образование“, за втора поредна година подкрепи младежкия бизнес форум, като награди един от състезаващите се екипи с посещение на Европейския парламент в Брюксел. Печелившата компания е Offerme - иновативна бизнес платформа за търсене и предлагане на услуги.