Вие сте тук

България

Ето ги имената от кабинета Борисов 3

сряда, 3 Май, 2017 - 13:43

От пресцентъра на ПП ГЕРБ съобщиха, че утре, 04.05.2017 г., в 9:00 часа, кандидатът за министър-председател на България Бойко Борисов, излъчен от ПГ на ГЕРБ, ще връчи на президента Румен Радев документ за успешно изпълнен мандат за съставяне на правителство. В него Бойко Борисов предлага следния състав на Министерския съвет:

 

Министър-председател – Бойко Методиев Борисов;

Заместник министър-председател – Томислав Пейков Дончев;

Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов Симеонов;

Росен Плевнелиев ще отстъпи на своя Румен Радев възможността да назначи служебно правителство

сряда, 21 Декември, 2016 - 13:34

В съответствие с Конституцията право и задължение да насрочи конкретна дата за избори, както и да разпусне 43-тото Народно събрание, е на новоизбрания президент Румен Радев, се казва в прессъобщение на президентската институция. 

20 милиона лева от Европейските фондове на разположение спешно към Хитрино

вторник, 13 Декември, 2016 - 16:06

Средствата са от Програмата за развитие на селските райони и ще бъдат използвани за възстановяване на разрушената инфраструктура, съобщават от пресцентъра на ЕК. 

Европейската комисия и българските власти постигнаха съгласие 20 милиона лева  (10 милиона евро) незабавно да бъдат предоставени с цел бързо възстановяване на местната инфраструктура, засегната от трагедията.

ГЕРБ върна връчения от президента мандат за съставяне на правителство

петък, 2 Декември, 2016 - 12:13

Държавният глава връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ, съобщи БНТ. След оставката на правителството и проведените консултации президентът по Конституция трябва да даде мандат на двете най-големи парламентарни партии и на трета по своя преценка. Бойко Борисов веднага върна мандата.

Преди началото на процедурата по връчване на проучвателни мандати за съставяне на правителство в този парламент държавният глава заяви, цитиран от БНР:

Премиерът Борисов разпореди прекратяване на процедурата за избор на изпълнители за строителството на двата лота на АМ „Хемус“ (обновена)

понеделник, 15 Февруари, 2016 - 10:58

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП)  незабавно да  предприеме действия по прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на Автомагистрала „Хемус” – Лот 1 и Лот 2., съобщава правителствената пресслужба.

Турските институции няма да правят никакви официални изявления по казуса „Доган – Пеевски”

петък, 12 Февруари, 2016 - 13:59

Във връзка със силния обществен интерес към появилата се първоначално в турски медии информация, в която се твърди, че е наложена забрана за достъп до Република Турция на българските граждани Ахмед Демир Доган и Делян Славчев Пеевски, зам. министърът на външните работи Валентин Порязов проведе поредица от разговори с турския посланик Сюлейман Гьокче, по време на които потърси официалното становище на турската страна по случая, се казва в прессъобщение на МВнР.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски и почетния председател на ДПС Ахмед Доган със забрана да влизат в Турция

четвъртък, 11 Февруари, 2016 - 15:05

Информацията е на БНР:

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски са със забрана да влизат в Турция. Това съобщава турският всекидневник "Сабах", позовавайки се на официален отговор от турското посолство в София. 

Парламентът разглежда конституционните промени

сряда, 23 Септември, 2015 - 09:50

Конституционните промени в частта за съдебната власт влизат в пленарна зала. Това предвижда седмичната програма на депутатите, която предстои да се гласува в началото на днешното заседание, съобщава агенция „Фокус”.

Народното събрание трябва да разгледа промените в Конституцията в частта за съдебната власт на първо четене.

Парламентът почете жертвите на Втората световна война

петък, 8 Май, 2015 - 11:58
Парламентът отдаде почит към загиналите и пострадалите през Втората световна война и осъди проявите на ксенофобия, екстремизъм и насилие. Декларацията на българското Народно събрание по повод на 70-годишнината от капитулацията на нацистка Германия във Втората световна война и Деня на Европа подкрепиха 141 депутати, а четирима бяха против.
Subscribe to България