Вие сте тук

Primary tabs

НАТО обсъжда възможността за разполагане на военни контингенти в България и Румъния

петък, 10 Февруари, 2017 - 10:28

НАТО обсъжда възможността за разполагане на военни контингенти в България и Румъния. Това заяви днес руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за в. "Известия", в което говори за основни тенденции на световната политическа сцена, предаде БТА.

Меркел: Не може да се говори за две скорости на Еврозоната

петък, 10 Февруари, 2017 - 13:26

Eврозоната трябва да остане единен блок, затова нейните страни-членки трябва да изпълняват съвместните задължения, заяви германският канцлер Ангела Меркел. „Според мен не може да се говори за две скорости на еврозоната. Еврозоната трябва да остане единна“, посочи тя, цитирана от БГНЕС.

Според нея за постигането на такова единство страните от еврозоната трябва да изпълняват това, за което се договарят.

Ана Бирчал е временен министър на правосъдието на Румъния

петък, 10 Февруари, 2017 - 15:34

Румънският президент Клаус Йоханис подписа днес указ за назначаването на Ана Бирчал за временен министър на правосъдието, предаде Аджерпрес, позовавайки се на съобщение на президентската администрация, съобщава БТА.

Ана Бирчал, досегашен делегиран министър по европейските въпроси, бе предложена вчера за временен министър на правосъдието след оставката на Флорин Йордаке, който предложи спорното правителствено постановление, предизвикало вълна от протести в Румъния.

Великобритания ще плати 57 млрд. евро на ЕС заради Брекзита

петък, 10 Февруари, 2017 - 17:01

Евросъюзът ще изисква от Великобритания да плати 57 млрд. евро в рамките на преговорите за излизане на страната от общността, съобщи телевизия „Скай нюз“, цитирана от БГНЕС.

„Точната сума бе съгласувана на срещата в понеделник, на която Франция и Германия искаха Великобритания да плати 70 млрд. евро", твърди медията.