Вие сте тук

Primary tabs

Покана за изразяване на интерес за членове на съвместния Апелативен съвет на трите европейски надзорни органа за сектора на финансовите услуги

сряда, 1 Февруари, 2017 - 10:30

В Официалния вестник на ЕС от 1 февруари е публикувана покана за изразяване на интерес за назначаване на членове на съвместния Апелативен съвет на трите европейски надзорни органа за сектора на финансовите услуги (Европейския орган за ценни книжа и пазари, Европейския банков орган и Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване).

Отпадат роуминг таксите в ЕС

сряда, 1 Февруари, 2017 - 10:55

Правителствата и институциите на Европейския съюз тази нощ са постигнали окончателно споразумение по техническите условия за отпадане на роуминг таксите от това лято. Това предава кореспондентът на БНР в Брюксел, позовавайки се на информация от Малтийското ротационно председателство.

ВАС: На 26 март трябва да има машинно гласуване във всяка секция

сряда, 1 Февруари, 2017 - 12:07

ВАС отмени решението на ЦИК това да става само в 500 изборни секции

Върховният административен съд (ВАС) отмени решението машинно гласуване да има само в 500 секции на предстоящия предсрочен вот. Решението на съда е окончателно, коментира БТВ. Така на 26 март във всяка от 12-те хиляди изборни секции трябва да има освен бюлетини, и машина за гласуване.

Енергийният преход в Европа напредва с добри темпове

сряда, 1 Февруари, 2017 - 14:34

Вторият доклад за състоянието на енергийния съюз показва, че модернизацията на икономиката на ЕС и преходът към нисковъглеродна икономика се реализират на практика.

Европа е на път да постигне своите цели за 2020 г. по отношение на емисиите на парникови газове, енергийната ефективност и възобновяемата енергия. За да стимулира още повече този процес, днес Комисията дава начало на нова обиколка във връзка с енергийния съюз.